Pizza med lammekjøttboller – eller Pizza rosso con agnello e parmigiano – blir ofte en av favorittene når vi har gjester og serverer litt ulike pizzaer. Enkel pizza å lage, veldig gode smakskombinasjoner – denne må du prøve.
Generelt for alle pizzatoppingene er at jeg her ikke sier noe om hvordan deigen er laget – dette fordi man her har mange valgmuligheter – alt fra deigen som du har kaldhevet i flere døgn, laget med poolish og gjerne 4-5 meltyper til den deigen som er direktehevet med kanskje bare et par tre timer heving. se mer under menyen for Pizza, Pizzadeig.
Men skulle jeg nå først anbefale deg en god pizzadeig – prøv min oppskrift på napolitansk deig her., Og er du av de som vil ha det superenkelt, så kan jeg jo anbefale å lese testen av Molini easy pizza (en ferdig deigmix). Ellers vil jeg be deg om å se på følgende sider hos meg for flere oppskrifter:
For øvrig tenker jeg at du gjerne kan sjekke ut tilbud på gode råvarer/utstyr hos mine to gode samarbeidspartnere. De representerer det beste på hver sin kant innenfor pizzaområdet:
Hvis du har lyst til å lære mer om Napolitansk deig, poolish, Biga, glutennettverk og mere til, så anbefaler jeg deg å vurdere et pizzakurs hos meg eller andre. Kursene mine har fått veldig gode tilbakemeldinger, og du kan lese mer om neste kurs her.
Hvordan lage pizza med lammekjøttboller:
- Bruk min oppskrift på verdens enkleste og beste pizzasaus
- Bak ut deigen og ha på pizzasaus
- Strø over ca 50 gram Mozarella cubetti, Fiordilatte eller revet mozzarella.
- Fordel utover noen Lammekjøttboller med parmesan
- Strø over litt rå pinjekjerner
- Stekes
- Etter steking har du på Pesto, sylta rødløk og revet parmesan