Dette tilbehøret laget jeg for å teste det på Pizza, og bare så det er sagt – det ble en kjempesuksess. Men honningristede nøtter (og her kan du gjerne prøve andre nøttesorter) kan du bruke i mange andre retter som for eksempel salat, andebryst, kylling, – bare fantasien som setter begrensninger.
Fremgangsmåte:
- Rist 1 dl grovhakka valnøtter og 1 dl pistasjnøtter gylne i en tørr varm stekepanne, eller i stekeovnen ved 190 grader, i cirka 10-12 minutter. Bruk god varme, men ikke full. Reduser varmen før neste trinn.
- Rydd midten av pannen hvor du:
- Smelter 1 ss smør, og rører inn 2 ss honning, og la det koke ca 1 min. Jeg bruker aller helst honning fra lokale produsenter – som Sandsøygull – se matfra.no
- Rør inn de rista valnøttene og pinjekjernene.
- Helt alt utover et bakepapir, dra det fra hverandre og ha over et dryss maldonsalt.
- La det avkjøle.