Ja – denne oppskrifta på Biscotti er hentet fra Ole Petter Alfsen som visstnok igjen har hentet det fra en venninne. Uansett – det blir ikke jul uten disse hjemme hos oss uten Biscotti – men lag de gjerne resten av året. Bakeren i huset har virkelig Biscotti i fingrene. Her er det en veldig god og sammensatt smak og en utrolig bra konsistens.
Til ca seksti biscotti:
- 200 gr kaldt smør
- 300 gr sukker
- 500 gr mel
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 4 egg store – KALDE
- skallet av 2 sitron
- 1 ts salt
- 100 gr pistasj ristet
- 100 g mandler ristet
- 100 gr tørket aprikos i terninger
- 100 gr rosiner
- 2 eggehviter til pensling
Grovhakk nøttene, og rist disse i stekeovn på 150 grader i ca 15 minutter. Avkjøl.
Bruk kjøkkenmaskin, elt sammen kaldt smør, sukker og vaniljesukker. Tilsett salt, hvetemel, bakepulver og sitron. La alt blandes før du har i eggene ett om gangen mens maskinen kjører. Dette bør skje rimelig raskt slik at deigen ikke blir for varm. Bland til slutt inn nøtter og tørket frukt. Er deigen veldig bløt nå må den kjøles ned i kjøleskap til den setter seg.
Ha deigen ut på en melet kjøkkenbenk og del deigen i seks emner som trilles til pølser. Legg pølsene på et stekebrett, pensle de med litt eggehvite, og stek på 175 grader til de er litt gyldne – ca 25-35 minutt. Ta ut brødene, og mens de er varme skjøres de i skiver på skrå som så settes i ovnen for tørking ved 150 grader i 5-15 minutter. Viktig at de blir helt tørr. Ta ut av ovnen og kjøl ned på rist til de er helt kalde. Oppbevares i tett boks.